Gezocht: senior research manager 02/01/2018

Fairfood is een innovatieve, inhoudelijk gedreven non-profit organisatie die zich hardmaakt voor eerlijke en transparante voedselketens. Ons ideaalbeeld: een wereld waarin al het eten op ons bord is geproduceerd door mensen die in waardigheid kunnen leven – een voedselsysteem waarin iedereen er sociaal en economisch op vooruitgaat en waarin het milieu wordt gerespecteerd. Wij maken ons hard voor leefbare lonen en inkomens in de voedselindustrie.

Als campagneorganisatie werkt Fairfood van project naar project, waarbij steeds een nieuwe productketen centraal staat. Productcampagnes staan in het teken van de daaropvolgende industriecampagnes, en moeten de aandacht en bewustwording generen om laatstgenoemde krachtig en succesvol af te trappen. Fairfood wil consumenten met haar campagnes bewustmaken van problemen in de voedselindustrie en bouwt tegelijkertijd aan partnerships tussen stakeholders in die industrie om deze issues op te lossen.

Wij zoeken:
Om ons enthousiaste team te versterken, zoeken we een net zo enthousiaste fairfoodie! Een gepassioneerde senior research & project manager, die samen met het team de koers van Fairfood vormgeeft. We zoeken een ambitieuze, allround collega die:

 • het werk van onze managing director, campaigner, en living wage & supply chain expert ondersteunt met de nodige inhoudelijke kennis;
 • advocacy research verricht en de uitkomsten vertaalt naar publicaties ten behoeve van onze campagnes richting de Nederlands voedselindustrie;
 • onze living wage & supply chain expert inhoudelijk ondersteunt in de programma’s en projecten die Fairfood uitrolt;
 • een actieve bijdrage levert aan het schrijven van aanvragen voor fondsen en sponsoren;
 • research voorstellen en research methodes ontwikkelt;
 • ervaring heeft met project- en programmamanagement.

Wij vragen:

 • 7+ jaar relevante werkervaring
 • Kennis van business & human rights in (internationale) voedselproductieketens
 • Onderzoekservaring in het buitenland (Afrika, Latijns-Amerika, Azië, Oost-Europa)
 • Een relevant netwerk in agri-food business en het maatschappelijk middenveld
 • Werkt en denkt op HBO/WO-niveau met sterke rapportagevaardigheden
 • Iemand die het leuk vindt om in een klein team te werken met veel eigen verantwoordelijkheden
 • Iemand die houdt van ‘food’ en kritisch-nieuwsgierig is, zeker naar waar voedsel vandaan komt
 • Iemand die zich herkent in de volgende eigenschappen: hands-on, analytisch en optimistisch, steekt de handen uit de mouwen
 • Beheerst Engels en Nederlands uitstekend (in woord en geschrift). Beheersing van overige talen (Frans, Spaans) is een pre

Wij bieden:
De unieke kans om te werken bij een jonge en onafhankelijke organisatie die belangrijk werk doet. We bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je professionele grenzen kunt verleggen. Er is een hoge mate van vrijheid om Fairfood mede vorm te geven, ruim baan voor eigen initiatieven en veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen en jezelf als expert op onze thema’s te profileren. Het salaris is conform de standaarden voor de goededoelen-sector. De functie is voor minimaal 32 uur per week. Je werkt in principe op ons kantoor in Amsterdam.

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sander de Jong: +31 6 11929247, sander@fairfood.nl. Je kunt een motivatiebrief, CV en eventuele referenties mailen naar Sander (via bovenstaand e-mailadres) vóór maandag 29 januari 2018. Je hoort uiterlijk vrijdag 2 februari of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.