Ontdek wie de mensen achter jouw eten zijn Ontdek Trace

Rapport: Future foods, smart supply chains 25/02/2020

De blockchaintechnologie wordt veelal gezien als technologie waarmee organisaties onderling veilig en transparant informatie kunnen delen. De technologie biedt nieuwe manieren om productieketens glad te strijken en slimmer te maken, bijvoorbeeld door overeenkomsten te automatiseren en tussenpersonen te schrappen. In deze info sheet onderzoeken we hoe blockchain kan helpen bij de meest voorkomende uitdagingen binnen productieketens in agrifood, denk aan logistieke problemen en het probleem van onvoldoende inkomen aan het begin van de keten.

Dit is een product van de Blockchain for Agri-food Community, een samenwerking tussen Fairfood en CTA (Technical Centre for Agricultural and Rural Co-operation). In de community delen mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn bij agrifood hun bevindingen over blockchain voor het grotere goed. Samen werken we aan een beter voedselsysteem. Zowel de community als de bijbehorende webinars zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Je ontvangt een uitnodiging nadat je je via bovenstaand formulier hebt ingeschreven.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt met de financiƫle support van CTA. Meningen die hierboven worden gedeeld staan los van de officiƫle mening van de organisatie CTA.