1 op de 20 producten in de supermarkt bevat kokos

Kokosnoot verdrietig

Uit een kokosnoot kun je heel veel halen. Kokosmelk, kokoswater, kokosvezels... Maar het geheim van de kokos zit ‘m in de olie: die is voedzaam, neutraal van smaak en wordt pas vloeibaar boven de 25 graden. Ideaal voor het maken van ijs dat minder snel smelt en koekjes die langer knapperig blijven. Zonder dat je het weet eet je dus de hele tijd kokos.

Lees alles over kokos

Kokosboeren krijgen geen eerlijk loon

Een boom in klimmen en daar met een kapmes boven je hoofd een kokosnoot van twee á drie kilo uithalen, is gevaarlijk en zwaar werk. Per noot levert het de boer ongeveer 14 cent op. Als hij of zij ‘s avonds thuiskomt heeft de boer meestal niet genoeg verdiend om zijn of haar gezin te kunnen onderhouden.

Meer over het loon van kokosboeren

Fairfood kokosnoten

Groene kokosnoot met smiley

Wij gaan onze tanden in de voedselketen zetten: we gaan zelf kokosnoten op de markt brengen in Nederland. Daarbij zorgen we ervoor dat de boeren een leefbaar inkomen krijgen.

Meer over Fairfoods eerlijke kokosnoot

Blockchain als redder van voedselketens

Blockchains kunnen een belangrijke rol spelen in het transparanter en duurzamer maken van voedselketens. Maar wat is dat eigenlijk, een blockchain? En hoe kun je deze digitale techniek toepassen op voedselketens? Met onze eigen Fairfood kokosnoot willen we laten we zien hoe dat werkt.

Meer over blockchain
Bekijk onze eerdere activiteiten en campagnes.