1 op de 20 producten in de supermarkt bevat kokos

Kokosnoot verdrietig

Van kokos kun je van alles maken. Kokosmelk, kokoswater, kokosvezels. Maar het geheim van de kokos zit ‘m in de olie: die is voedzaam, neutraal van smaak en wordt pas zacht als ie boven kamertemperatuur is. Ideaal voor het maken van ijs dat minder snel smelt en koekjes die langer knapperig blijven.

Lees alles over kokos

Kokosboeren krijgen geen eerlijk loon

Een boom in klimmen en daar met een kapmes boven je hoofd een kokosnoot van twee à drie kilo uit te halen, is gevaarlijk en zwaar werk. Per noot levert het de boer ongeveer 14 cent op. Als hij ‘s avonds thuiskomt heeft ie meestal niet genoeg verdiend om zijn gezin te kunnen onderhouden.

Meer over het loon van kokosboeren

Fairfood kokosnoten

Groene kokosnoot met smiley

Wij gaan onze tanden in de voedselketen zetten: we gaan zelf kokosnoten op de markt brengen in Nederland. Daarbij zorgen we ervoor dat de boeren een leefbaar inkomen krijgen.

Meer over Fairfoods eerlijke kokosnoot

Om tafel met de industrie

In ons Living Wage Lab gaan we met bedrijven in de agrofood-sector om tafel, en werken we samen aan oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens.

Meer over Living Wage Lab

Blockchain als redder van voedselketens

Groene kokosnoot met smiley

Blockchains kunnen een belangrijke rol spelen in het transparanter en duurzamer maken van voedselketens. Maar wat is dat eigenlijk, een blockchain? En hoe kun je deze digitale techniek toepassen op voedselketens? Met onze eigen Fairfood kokosnoot willen we laten we zien hoe dat werkt.

Meer over blockchain