Pak Artjo met kokosnoten

Fairfood haalt een eerlijke kokosnoot naar Nederland… en jij kunt ‘m kopen!

Het kan: eerlijke kokos

Kokosboeren een eerlijk loon betalen lijkt eenvoudig, maar de weg die een kokosnoot aflegt van boom tot bord is lang en ingewikkeld. Toch geloven wij dat het kan en dat willen we gaan bewijzen! We gaan op reis naar Zuidoost-Azie en zelf met de boeren, handelaren en transporteurs praten om eenmalig een eerlijke kokosnoot in Nederland op de markt te brengen. Het wordt een interessant en spannend avontuur waar we je graag in meenemen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de knop hieronder of volg ons op Facebook.

Volg ons op Facebook
NIEUWSBRIEF

Draag je eigen nootje bij!

Die Fairfood kokosnoot verwachten we komende zomer te kunnen leveren. Koop jij zo’n kokosnoot? Dat is het ultieme bewijs aan de supermarkten en voedingsindustrie dat jij als consument wilt dat kokosboeren een eerlijk loon krijgen!

Een eerlijke kokosnoot, dat werkt zo

Kokosnoot blij

Onze kokosnoot heeft straks geen keurmerk. Dat is ook niet nodig. Elke stap van boom tot bord brengen we tot in detail in kaart en leggen we vast. Dat doen we met de blockchain-technologie. Simpel gezegd: jouw kokosnoot heeft straks een unieke code, waarmee je precies kunt nagaan wie jouw kokosnoot geplukt heeft - en welke prijs hij daarvoor heeft gekregen. Zo leggen we elke stap vast. Wil je je eigen kokosnootboer bedanken voor je heerlijke noot? Dan stuur je hem straks rechtstreeks een bedankje!

Lees meer over blockchain