Pak Artjo met kokosnoten

Een eerlijk loon

Kokosnoot blij

Kokosboeren een eerlijk loon betalen lijkt eenvoudig, maar de weg die een kokosnoot aflegt van boom tot bord is lang en ingewikkeld. Toch geloven wij dat het kan en dat bewijzen we! We praatten in Zuidoost Azië zelf met de boeren, handelaren en transporteurs om eenmalig een eerlijke kokosnoot in Nederland op de markt te brengen. Een interessant en spannend avontuur waar we je graag in meenemen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, lees onze blog of volg ons op social media.

Lees hier hoe we het eerlijke loon berekend hebben

Het kan: eerlijke kokos

Als de Nederlandse voedingsindustrie voor de 107 miljoen kilo kokos die ze per jaar verwerkt een eerlijk bedrag betaalt, maakt dat een groot verschil voor de boeren. Daarom sturen we hen een niet te missen kokosnoodsignaal. Versterk onze oproep met jouw eigen kokosnoodsignaal!

GEEF KOKOSNOODSIGNAAL
  • Ongemerkt eet je per jaar kilo’s kokos: verstopt in ijs, koek en zelfs koffiecreamer. Terwijl de kokosboeren geen eerlijk loon krijgen. Daar gaan we wat aan doen! Doe mee en laat hieronder jouw kokosnoodsignaal horen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke stap in beeld

Kokosnoot blij

Onze kokosnoot heeft geen keurmerk. Dat is ook niet nodig. Elke stap van boom tot bord brengen we tot in detail in kaart en leggen we vast. Dat doen we met de blockchain-technologie. Simpel gezegd: jouw kokosnoot heeft straks een unieke code, waarmee je precies kunt nagaan wie jouw kokosnoot geplukt heeft - en welke prijs hij daarvoor heeft gekregen. Zo leggen we elke stap vast. Wil je je eigen kokosnootboer bedanken voor je heerlijke noot? Dan stuur je hem straks rechtstreeks een bedankje!

Meer doen met je kokosnoot

TIPS EN RECEPTEN
Bekijk onze eerdere activiteiten en campagnes.