Verstegen: een duurzame toekomst voor kruiden en specerijen

Op hun weg naar duurzame kruiden en specerijen, legde Verstegen zich toe op radicale transparantie in de nootmuskaatketen met Fairfoods platform Trace. Inmiddels zijn we een paar stappen verder, en breidden we ons werk uit naar andere kruiden.

De visie

De samenwerking tussen Verstegen Spices & Sauces en Fairfood concentreert zich op Indonesië, waar onder meer de peper en nootmuskaat van het familiebedrijf vandaan komen. Voor Verstegen is dit ook een soort proeftuin, waar ze oplossingen uitproberen voordat ze die uitbreiden naar andere landen en producten. Die oplossingen gaan over traceerbaarheid, boslandbouw en transparantie, en hebben altijd tot doel boer en natuur een stevigere positie te geven in de productieketen. De video hiernaast vertelt het verhaal over de reis richting meer transparantie.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

De projecten

Nootmuskaat

Het begon allemaal met een vraag die minder simpel is dan-ie lijkt: hoe eerlijk is de nootmuskaat van Verstegen? Met gebruik van ons platform Trace gingen we op zoek naar het antwoord. Het resultaat is een volledig transparante waardeketen – van de plantage in Indonesië tot aan het schap in de Nederlandse supermarkt. De consument maakt daardoor een bewuste keuze, terwijl de boer nieuwe inzichten opdoet over de keten.

Lees meer

Witte peper

Ons nieuwste project is nog maar jong. Momenteel staan we in de startblokken om een groep peperboeren in Indonesië te ondersteunen bij het overstappen naar boslandbouw. De missie: hun inkomen stabieler maken en vergroten, en daarnaast de plantages klimaatbestendiger maken.

Lees hier meer
admin-ajax
Michel Driessen CEO at Verstegen

Wat een eerlijke en oprechte uitkomst van het project. Heel mooi wat we doen. Ik hoop dat het een mooi vervolg krijgt.

Lees meer

Andere samenwerkingen

Pure Africa: de belofte van eerlijke koffie hardmaken

RECLAIM Sustainability!

Social Vanilla: Making vanilla fair

Wil je ook aan de slag met je ketens?

Mail Peter Of connect op LinkedIn

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!