Ontdek wie de mensen achter jouw eten zijn Ontdek Trace

Het team

Klein team, grote idealen. Dit zijn wij:

 • Channa Brunt, communications manager
 • Rafael da Costa Guimaraes, blockchain en growth agent
 • Lonneke Craemers, business development
 • Marten van Gils, programme manager fair tech
 • Derek Hardwick, product owner Trace
 • Sander de Jong, managing director
 • Isa Miralles, impact researcher
 • Hans Molenaar, finance

Raad van Toezicht

Jolande Sap

Jolande Sap werkt als zelfstandig adviseur aan duurzaamheidsvraagstukken voor zakelijke en maatschappelijke organisaties. Ze is daarnaast voorzitter van de NPHF Federatie voor Gezondheid. Van 2010 tot 2012 was ze fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Ze was parlementslid van 2008 tot oktober 2012, waarna ze de politiek verliet. Ze heeft verschillende research- en managementposities bekleed bij zowel overheids- als particuliere organisaties en heeft een brede kennis van sociaaleconomische- en ontwikkelingsvraagstukken. Ze studeerde economie om zich later te specialiseren in politieke economie en filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Jolande sloot zich op 1 oktober 2013 aan bij de Raad van Toezicht van Fairfood en is sinds januari 2014 de voorzitter van de raad.

Maxine Tillij

Maxine heeft een opleiding tot advocaat genoten. Ze is de eigenaar van CorporateSense, een boutique-adviesbureau dat zich richt op strategie, governance en strategisch stakeholder management in gereglementeerde markten. Maxine beweegt zich in een ecosysteem van professionals die hetzelfde geloof delen in duurzaamheid, gelijkheid en transparantie. Ze is een voorvechter van gelijke rechten en kansen voor iedereen en heeft daarom gekozen een deel van haar tijd te wijden aan NGO’s die zich daarvoor hard maken. Maxine is tevens lid van de Raad van Toezicht van Farm Zero, een non-profit organisatie die arme samenlevingen en landen duurzame en commerciële agrarische oplossingen biedt. In het verleden was ze Directeur Corporate Development van de Raad van Bestuur voor EBN B.V., de organisatie die namens de Nederlandse staat deelneemt aan de exploratie, productie, opslag en verkoop van olie en aardgassen. In deze rol was ze verantwoordelijk voor de strategie, bedrijfsontwikkeling, communicatie, public affairs en juridische zaken van EBN. Maxine heeft tevens rollen bekleed als senior legal counsel bij N.V. Nuon en advocaat bij De Brauw, Blackstone, Westbroek N.V. en Houthoff Buruma N.V. Ze studeerde af aan de Universiteit Leiden, heeft een postdoctoraat in EU-mededingingsrecht en nam deel aan verschillende Business Programs bij INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk. Ze werd in september 2014 lid van de Raad van Toezicht van Fairfood.

Frits Kremer

Frits Kremer (1956) is directeur van Mediaset Business Events, voorzitter van duurzaamheidsnetwerk Foodpolicy NL en vaste columnist van het vakblad FoodPersonality. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies van de Good Fish Foundation (Viswijzer). Van 2003-2006 was Kremer hoofd corporate communicatie van supermarktconcern Laurus. In die periode legde hij, samen met Natuur & Milieu en Oxfam Novib, het fundament voor een duurzaamheidsbeleid voor Super de Boer.

Hedwig Bruggeman

Hedwig Bruggeman groeide op in Zeeuws Vlaanderen en werd opgeleid tot specialist veeteelt aan de Universiteit Wageningen. Ze heeft uitgebreide internationale ervaring opgedaan dankzij verschillende langdurige opdrachten in Afrika, waarna ze 10 jaar lang netwerkorganisatie AgriProFocus heeft geleid. Sinds november 2015 is ze het hoofd van het Centre for Development Innovation van Wageningen University & Research.

Pieter Goudswaard

Zelfstandig marketingspecialist Pieter Goudswaard (1974) helpt innovatieve, duurzame ondernemers bij het vergroten van hun maatschappelijke impact en zakelijk succes. Daarnaast begeleidt hij (groepen van) bedrijven bij het ‘future proof’ maken van internationale productketens. Onder andere vanuit Generous Minds (waar hij medeoprichter van is) en het agrifood-team van MVO Nederland. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van marketing, commercie, innovatie en duurzaamheid binnen Procter & Gamble, Unilever, Danone, People4Earth en Jumbo.

Raad van Advies

 • Guus Loomans, charity manager bij Rabobank Nederland
 • Pierre-Louis van Hedel, managing director van de Rabobank Foundation
 • Gerrit Bruggeman, managing partner RTB
 • Niels Penninx, strategist en partner Green April – Sustainability, strategy, corporate finance
 • Martijn Smelt, chief marketing officer bij TP Vision