Fairfood blogt: geland in Indonesië

“Aaahhaaaammeeeeennn” galmt het gebed van de kerk achter het hotel. De hotelgasten kijken licht verstoord op van hun ontbijt en je ziet ze elkaar vragen wat het zou kunnen zijn. “Ah, vast Pasen ofzo”.

Geen paaseieren maar kokosnoten, daarvoor ben ik hier in Indonesië. Ik zag de verse kokosnoten al liggen op het vliegveld, dus volgens mij zit ik goed hier. Ook vanmiddag waren ze overal: in stapels langs de weg, in karren naast restaurantjes en opengehakt op m’n bord. Want zo krijg je ze hier: opengehakt, met een rietje om het water te drinken en een lepel om het vruchtvlees eruit te halen.

Een flink klusje, dat hakken, want sommige noten zijn zo groot als een basketbal. Er moet dus veel schil verwijderd worden voordat je bij de noot binnenin bent.

Wel de moeite waard trouwens, want vers kokoswater is vet lekker. Zoetzurig, met een lichte kokossmaak en een beetje prik (electrolyten?). Vele malen lekkerder dan wat we in Nederland uit een pak drinken. Drie noten verder ben ik dus weer helemaal hooked…

Marten van Gils

Fairfood blogt

Kokosnoot blij

Fairfood wil komende zomer een eerlijke kokosnoot op de Nederlandse markt brengen. Geen gemakkelijke opgave! Volg dit avontuur op de voet met ons blog.

Naar de eerste blogpost
VOLG ONS

Volg ons

Blijf op de hoogte van onze campagne.

Bekijk onze eerdere activiteiten en campagnes.