Samen sterker

Leefbare lonen en inkomens realiseren. Dat doe je niet in je eentje. Ons Living Wage & Income Lab brengt daarom overheid, bedrijfsleven, vakbonden, ngo’s en retailers samen.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Broedplaats

Fairfood is samen met Hivos het Living Wage Lab begonnen. Een ideeën broedplaats voor de realisatie van het leefbaar loon en inkomen. Met als doel het helpen van bedrijven in de agrifoodsector bij het vinden van oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens. Het probleem rondom lage lonen kan vaak niet door de bedrijven alleen worden opgelost. Daarom brengt het Living Wage Lab iedereen samen: de overheid, vakbonden, de productietak, retailers, NGO’s, certificeerders en onderzoekers. Daarmee is het een broedplaats voor constructieve discussies en nieuwe ideeën. Concluderend: alleen samen komen we tot oplossingen.

Experimenteren

Het Living Wage Lab is een platform voor co-creatie en experimentatie. Net als in een laboratorium gaan we ideeën testen en combinaties uitproberen om daarmee gezamenlijk tot nieuwe ideeën en prototypes te komen om het leefbaarloon-vraagstuk aan te pakken.

Ontdek eerdere sessies

Afbeelding 1 - ideeën broedplaats leefbaar loon en inkomen

Afbeelding 2 - ideeën broedplaats leefbaar loon en inkomen

Change lab

Het Lab volgt de aanpak van het ‘change lab’: een sociaal innovatieproces waarin stakeholders samenwerken aan een complex en urgent probleem. Hier worden oplossingen gevonden in nieuwe technologieën, nieuw beleid, nieuwe businessmodellen en andere vormen van samenwerken.

Download de brochure

Internationale conferentie

In het Living Wage Lab werd het idee voor een internationale conferentie geboren. Vervolgens vond ie in november 2019 plaats: The Only Way Is Up!. En was daarmee de eerste internationale conferentie over leefbaar loon en inkomen ooit.

Lees meer

The Only Way Is Up! conference. ideeën broedplaats leefbaar loon en inkomen

Achtergrondverhalen

Wil je meedoen?

Het Living Wage Lab – ideeën broedplaats voor een leefbaar loon en inkomen – heeft altijd ruimte voor nieuwe inzichten en staat bovendien open voor nieuwe deelnemers. We horen daarom graag van je.

Neem contact op

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!