Samen sterker

Leefbare lonen en inkomens realiseren, dat doe je niet in je eentje. Het Living Wage Lab, een initiatief van Hivos en Fairfood, brengt daarom overheid, bedrijfsleven, vakbonden, ngo’s en retailers samen.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Broedplaats

Fairfood is samen met Hivos het Living Wage Lab begonnen. Dit lab moet bedrijven in de agrifoodsector helpen bij het vinden van oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens. Het probleem rondom lage lonen kan vaak niet door de bedrijven alleen worden opgelost. Het Living Wage Lab brengt daarom iedereen samen: de overheid, vakbonden, de productietak, retailers, NGO’s, certificeerders en onderzoekers. Daarmee is het een broedplaats voor constructieve discussies en nieuwe ideeën. Samen komen we tot oplossingen.

Experimenteren

Het Living Wage Lab is een platform voor co-creatie en experimenteren: net als in een laboratorium gaan we ideeën testen en combinaties uitproberen om gezamenlijk tot nieuwe ideeën en prototypes te komen om het leefbaarloon-vraagstuk aan te pakken.

Ontdek eerdere sessies

Change lab

Het Lab volgt de aanpak van het ‘change lab’: een sociaal innovatieproces waarin stakeholders samenwerken aan een complex probleem. Oplossingen worden gevonden in nieuwe technologieën, nieuw beleid, nieuwe businessmodellen en andere vormen van samenwerken.

Download de brochure

Internationale conferentie

In het Lab werd het idee voor een internationale conferentie geboren. In November 2019 vond ‘ie plaats: The Only Way Is Up!. De eerste internationale conferentie over leefbaar loon en inkomen ooit.

Lees meer

The Only Way Is Up! conference

Wil je meedoen?

Het Lab heeft altijd ruimte voor nieuwe ideeën en deelnemers, dus we horen graag van je.

Neem contact op