Veel van de mensen die ons voedsel produceren gaan zelf met honger naar bed

Fairfood komt op voor deze mensen

Indonesische kokosboer

Ons ideaalbeeld: al het eten op ons bord is geproduceerd door mensen die in waardigheid kunnen leven, waarbij het milieu is gerespecteerd en iedereen er sociaal en economisch op vooruitgaat.

Lees het Fairfood manifest

Wij zijn Fairfood

Wie zijn nou die mensen die gek zijn op eten en zich hard maken voor eerlijk eten? Fairfood bestaat uit een Raad van Toezicht: zij zetten de ‘grote lijn’ uit en houden toezicht op voortgang en uitvoering daarvan. Het dagelijkse werk hiervoor wordt verzet door de directie en het personeel. In de Raad van Advies zitten allerlei adviseurs die belangenloos vanuit hun expertrol een steentje bijdragen aan het bereiken van onze doelstellingen.

Maak kennis met Fairfood

Sustainable Development Goals

duurzaamheidsdoelen VN

Na de millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn er nu de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten in 2030 een eind hebben gemaakt aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Fairfood is betrokken bij het behalen van zes van de zeventien doelen.

Meer over de duurzaamheidsdoelen

The Living Wage Lab

Het Living Wage Lab is een initiatief van Hivos en Fairfood. In dit lab gaan we met bedrijven in de agrofood-sector om tafel, en werken we samen aan oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens.

Meer over Living Wage Lab

Jaarverslagen

Wil je meer weten over het werk van Fairfood in de afgelopen jaren, en de impact die we hebben gehad om de wereld eerlijker en duurzamer te helpen maken?

Bekijk onze jaarverslagen
Bekijk onze eerdere activiteiten en campagnes.