Wij zijn Fairfood, en wij zijn gek op eten. Niet zomaar eten: eerlijk eten

In een eerlijke voedselketen telt iedereen mee

Wij zijn er om de mensen te helpen die ons eten zaaien, oogsten en verwerken. Dit zijn miljoenen mensen die zelf ironisch genoeg vaak in armoede en met honger leven. Zij verdienen een eerlijk inkomen, maar krijgen het niet. Dat geeft toch een nare bijsmaak. Ons ideaalbeeld: al het eten op ons bord is geproduceerd door mensen die in waardigheid kunnen leven, en afkomstig uit een voedselketen waarin het milieu wordt gerespecteerd en iedereen er sociaal en economisch op vooruitgaat.

Waar richten wij ons op

Fairfood begrijpt dat een oplossing niet eenvoudig is, maar we vinden wel dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Supermarkten, A-merken en voedselverwerkers horen een leefbaar loon en een leefbaar inkomen te garanderen aan alle mensen in de voedselketen – ook aan het begin van die keten. Daar gaan we ze aan houden.

Eetbare campagnes

Wij denken dat het kan, eerlijk eten. Daarom gaan we letterlijk en figuurlijk onze tanden in de voedselketen zetten. Wij lanceren een reeks productcampagnes en brengen zelf eerlijke producten naar Nederland. Vanaf dag één betrekken we de buitenwereld daarbij. De boeren, plukkers en verwerkers in ontwikkelingslanden geven we een stem en gezicht in de keten. Wij geloven dat als zij een leefbaar inkomen verdienen, ook hun werk én de wereld om hen heen erop vooruitgaat.

Pionieren

Met onze eetbare campagnes laten we zien voor welke problemen en uitdagingen we komen te staan. We gaan heel veel dingen goed doen en beter doen, maar we gaan ook veel fouten maken en verhelpen. Daarvan kunnen we allemaal leren.

Samen delen

Met onze campagnes gaan we de industrie prikkelen en aanjagen. De kennis die we opdoen delen we met bedrijven in ons Living Wage Lab. Samen gaan we aan de slag en profiteren we van de geleerde lessen.

Lees meer over Living Wage Lab
Bekijk onze eerdere activiteiten en campagnes.