Wij zijn Fairfood. En wij zijn gek op eten. Daarom maken wij ons hard voor eerlijk eten

In een eerlijke voedselketen telt iedereen mee. Wij zijn er voor die mensen die ons eten maken.

Dit zijn miljoenen mensen die in vaak armoede leven. Zij verdienen een eerlijk inkomen, maar krijgen het niet. Dat geeft toch een nare bijsmaak. Wij zijn er om de mensen te helpen die ons eten zaaien, oogsten en verwerken. Want bitter genoeg leiden juist díe mensen vaak een leven vol armoede en honger. Op ons bord willen we graag eten dat afkomstig is van mensen die in waardigheid leven en werken. Waar het milieu niet onder lijdt en waarbij iedereen erop vooruitgaat.

Waar richten wij ons op

Fairfood begrijpt dat een oplossing niet eenvoudig is, maar we vinden wel dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Supermarkten, A-merken en voedselverwerkers horen een leefbaar loon en een leefbaar inkomen te garanderen aan alle mensen in de voedselketen – ook aan het begin ervan. Daar gaan we ze aan houden.

Eetbare campagnes

Wij denken dat het kan, eerlijk eten. Daarom gaan we letterlijk en figuurlijk onze tanden in de voedselketen zetten. Wij lanceren een reeks productcampagnes en brengen zelf eerlijke producten naar Nederland. Vanaf dag één betrekken we er de buitenwereld bij. De boeren, plukkers en verwerkers in ontwikkelingslanden geven we een stem en gezicht in de keten. Wij geloven dat als zij een leefbaar inkomen verdienen, ook hun werk erop vooruitgaat én de wereld om hen heen.

Pionieren

Met onze eetbare campagnes laten we zien voor welke problemen en uitdagingen we komen te staan. We gaan heel veel dingen goed doen en beter doen. Maar we gaan ook veel fouten maken en verhelpen, en daarvan leren.

Samen delen

Met onze campagnes gaan we de industrie prikkelen en aanjagen. De kennis delen we met bedrijven in ons Living Wage Lab. Samen gaan we aan de slag en profiteren van de geleerde lessen.

Lees meer over Living Wage Lab

Om tafel, aan tafel!

Kokosnoot blij

De wereld verander je niet alléén. We gaan samen om tafel, en aan tafel. Want aan de eettafel vallen drempels weg, kijken we elkaar in de ogen en geven we onszelf en elkaar nieuwe energie. Daar worden wij nou blij van!