Wij zijn Fairfood

Fairfood werkt mee aan de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Dat doen we door innovatieve oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven hun handelspraktijken kunnen verbeteren – open en toegankelijke oplossingen die de wereld van voedsel gaan democratiseren. We willen dat iedereen de vruchten plukt van duurzame voedselproductie, ook de mensen aan het begin van de productieketens.

Het team

Klein team, grote idealen. Dit zijn wij:

Isa Miralles

Isa Miralles

Coördinator ALIGN & Living Wage Lab

Hans Molenaar

Hans Molenaar

Financiën

Lonneke Craemers

Lonneke Craemers

Business developer

Sandra Bruinse

Sandra Bruinse

Manager value chain innovation

Onze Raad van Toezicht en Raad van Advies

Fairfood is trots op de diverse professionals en deskundigen die ons werk mogelijk maken. Onze Raad van Toezicht bestaat uit de volgende experten: Jolande Sap, Maxine Tillij, Hedwig Bruggeman, Pieter Goudswaard en Peter van der Linde. Onze Raad van Advies is uiteraard even belangrijk en bestaat uit de volgende professionals en experten: Guus Loomans, Pierre-Louis van Hedel, Gerrit Bruggeman, Niels Penninx en Martijn Smelt.

Wat wij doen

Trace

Wie zijn de mensen achter jouw producten? Hoe gaat het met hen? Bedrijven beantwoorden die vragen met behulp van Trace, een platform waarmee ze hun producten tot aan de boer traceren. Knap staaltje storytelling ook – de consument pluist het verhaal achter het product uit op een interactieve pagina.

Ontdek Trace

ALIGN

ALIGN helpt agrifood-bedrijven op weg als zij zichzelf eenmaal de ambitie hebben gesteld om in hun toeleveringsketens leefbare lonen en inkomens te verwezenlijken. Het voornaamste doel van dit platform: het complexe onderwerp begrijpelijk maken en handvatten bieden voor de verschillende stappen die gezet moeten worden. Denk aan beschikbare tools, onderzoek en potentiële partners.

Ontdek ALIGN

Living Wage Lab

Fairfood is samen met Hivos het Living Wage Lab begonnen. Dit lab helpt bedrijven in de agrifoodsector bij het vinden van oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens. Het probleem rondom lage lonen kan vaak niet door de bedrijven alleen worden opgelost. Het Living Wage Lab brengt daarom iedereen samen: de overheid, vakbonden, de productietak, retailers, NGO’s, certificeerders en onderzoekers. Samen werken we aan oplossingen.

Ontdek het Living Wage Lab

Zou het niet prachtig zijn, een toekomst waarin iedereen de vruchten plukt van duurzame voedselproductie?

We vertellen je graag wat we voor jou kunnen doen

Meewerken aan de revolutie?

Bekijk onze vacatures of stuur een
open sollicitatie naar info@fairfood.nl.

Bekijk onze vacatures

Sustainable development goals

Na de millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn er nu de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten in 2030 een eind hebben gemaakt aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Fairfood werkt mee aan zes van de zeventien doelen: 1. Einde aan armoede, 2. Einde aan honger, 5. Vrouwen en mannen gelijk, 8. Fatsoenlijke banen en economische groei, 10. Minder ongelijkheid, 12. Duurzame consumptie en productie.

Jaarverslagen

Over onze interne zaken zijn we net zo transparant als we onze voedselketens graag zouden zien. In onze jaarverslagen doen we een boekje open.

Jaarverslag 2019 Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2017

Koffiemomentje inplannen?

Neem contact op +31 6 16557605