Over ons

Fairfood werkt aan de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Dat doen we door innovatieve oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven hun handelspraktijken verbeteren – open en toegankelijke oplossingen die ons eten democratiseren. We willen dat iedereen de vruchten plukt van duurzame voedselproductie, ook de mensen aan het begin van de productieketens.

Onze oplossingen

Trace

Wie zijn de mensen achter jouw producten? Hoe gaat het met hen? Bedrijven beantwoorden die vragen met Trace, een platform waarmee ze hun producten tot aan de boer traceren. Dit helpt bij de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. De consument pluist het verhaal achter het product uit op een interactieve pagina.

Ontdek Trace

ALIGN

ALIGN helpt bedrijven op weg als zij zichzelf de ambitie hebben gesteld om werk te maken van leefbare lonen en inkomens. Het voornaamste doel van ALIGN: het complexe onderwerp begrijpelijk maken en handvatten bieden voor de verschillende stappen die gezet moeten worden. Denk aan beschikbare tools, onderzoek en potentiële partners.

Ontdek ALIGN

Living Wage Lab

Het Living Wage Lab helpt bedrijven werk te maken van een leefbaar loon. Het probleem rondom lage lonen kan vaak niet door de bedrijven alleen worden opgelost. Het Lab brengt daarom iedereen samen: de overheid, vakbonden, de productietak, retailers, NGO’s, certificeerders en onderzoekers. Samen werken we aan oplossingen.

Ontdek het Lab

Het team

Adaku Omidosu

Adaku Omidosu

Manager innovatie en partnerschappen

Marten van Gils

Marten van Gils

Directeur digitale innovatie

Marten is sinds 2016 de geestesvader van al onze innovaties, en sinds 2020 officieel onze directeur digitale innovatie.

Josje Spierings

Josje Spierings

Projectmanager

Bij Josje moet je zijn als een project tot in de puntjes gemanaged moet worden of als het je ontbreekt aan een beetje basiskennis over dataprivacy.

Sander de Jong

Sander de Jong

Directeur

De visionair, de inspirator, de directeur.

Raad van Toezicht en Advies

Fairfood is trots op de experts die ons bijstaan en ons werk beter maken. Onze Raad van Toezicht bestaat uit de volgende experts: Hedwig Bruggeman, Pieter Goudswaard, Wiard Gorter, Han de Groot en Mariëtte Swart. Een gloednieuwe Raad van Advies helpt ons onze weg te vinden in de digitale realiteit, waarin we tech en data inzetten voor een betere wereld. Jacob Boersma, expert op het gebied van blockchain en digitale identiteit, is de voorzitter van deze Raad vol experts die hun strepen verdiend hebben op het gebied van traceerbaarheid, digitale betalingen, open source-technologieën en blockchain.

Zou het niet prachtig zijn, een toekomst waarin iedereen de vruchten plukt van duurzame voedselproductie?

We vertellen je graag wat we voor je kunnen doen

Meewerken aan de revolutie?

Bekijk onze vacatures of stuur een
open sollicitatie naar info@fairfood.nl.

Bekijk onze vacatures

SDG’s

Na de millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn er nu de Sustainable Development Goals (SDG’s). In 2030 moet er een eind zijn gemaakt aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Fairfood werkt mee aan zes van de doelen: 1. Einde aan armoede, 2. Einde aan honger, 5. Vrouwen en mannen gelijk, 8. Fatsoenlijke banen en economische groei, 10. Minder ongelijkheid, 12. Duurzame consumptie en productie.

Jaarverslagen

Over onze interne zaken zijn we net zo transparant als we onze voedselketens graag zouden zien. In onze jaarverslagen doen we een boekje open.

Jaarverslag 2022 Jaarverslag 2021 Jaarverslag 2020 Jaarverslag 2019 Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2017

Meer weten?

Neem contact op

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!