Pers

Journalisten kunnen tijdens kantooruren contact opnemen via ons algemene nummer 06 1655 7605. Buiten kantoortijden kunt u (uitsluitend voor dringende perszaken) terecht bij de perswoordvoerder Sander de Jong op 06 1192 9247. Wilt u graag onze persberichten ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@fairfood.nl.

Laatste persberichten

Fairfood en Moyee pakken koffie-industrie aan met blockchain 16/11/2017

Wie zijn nou die mensen die gek zijn op eten en zich hard maken voor eerlijk eten? Fairfood bestaat uit een Raad van Toezicht: zij zetten de ‘grote lijn’ uit en houden toezicht op voortgang en uitvoering daarvan. Het dagelijkse werk hiervoor wordt verzet door de directie en het personeel. In de Raad van Advies zitten allerlei adviseurs die belangenloos vanuit hun expertrol een steentje bijdragen aan het bereiken van onze doelstellingen.

lees meer

Fairfood maakt kokosketen transparant met blockchain 21/07/2017

De blockchain wordt door de meeste mensen gezien als een leuk speeltje voor techneuten en bitcoin-handelaren. Fairfood zet zich in voor de rechten van de boeren en arbeiders in de voedselketens en bewijst dat blockchain een oplossing voor armoede en onrechtvaardigheid kan zijn. De NGO importeerde 1.000 kokosnoten uit Indonesië – met een eerlijk loon voor de boeren en een, dankzij blockchain-technologie, volledig transparant proces. Zo geeft de organisatie een #kokosnoodsignaal over de schrijnende armoede onder miljoenen kleine kokosboeren en reikt ze de Nederlandse voedingsindustrie, grootverbruiker van kokosolie, een oplossing aan.

lees meer