Ontdek wie de mensen achter jouw eten zijn Ontdek Trace

Wat we doen

Veel van de mensen die ons voedsel produceren gaan zelf met honger naar bed. Fairfood komt op voor deze mensen. Ons ideaalbeeld: al het eten op ons bord is geproduceerd door mensen die in waardigheid kunnen leven, waarbij het milieu is gerespecteerd en iedereen er sociaal en economisch op vooruitgaat. We begrijpen dat een oplossing niet eenvoudig is, maar we vinden wel dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Supermarkten, merken en voedselverwerkers horen een leefbaar loon en een leefbaar inkomen te garanderen aan alle mensen in de voedselketen – ook aan het begin van die keten. Daar gaan wij aan werken.

Fairfood wil transparantere voedselketens, zodat we kunnen garanderen dat de mensen achter ons eten ook een leefbaar inkomen hebben

Blockchain

Blockchains hebben de geweldige potentie om de toeleveringsketens van ons eten duurzamer te maken. Met name wanneer kleinschalige boeren en consumenten worden meegenomen als actoren in de ketens. Dan kunnen we namelijk allemáál zien waar ons eten vandaan komt en wie er hoeveel aan verdiend heeft. Fairfood wil daarom meewerken aan de ontwikkeling van het ecosysteem en de technologie die nodig zijn voor inclusieve blockchains in de voedselsector.

MEER OVER BLOCKCHAIN

 

The Living Wage Lab

Het Living Wage Lab is een initiatief van Hivos en Fairfood. In dit lab gaan we met bedrijven in de agrofood-sector om tafel, en werken we samen aan oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens.

Meer over living wage lab