Werk aan de winkel

Eerlijk voedsel voor iedereen… Waar begin je dan eigenlijk? – Op deze pagina vind je de sectoren waarin Fairfood al actief is.

30 miljoen kopjes

Alle Nederlandse koffiedrinkers samen drinken dagelijks zo’n 30 miljoen kopjes koffie per dag. Een succesvolle industrie dus? Voor sommigen wel, maar de boer blijft enorm achter; zij verdienen minder dan 1,60 euro per dag.

Eerlijk voedsel voor iedereen

Gevaarlijk werk voor weinig waardering

Gemiddeld hebben kleinschalige kokosboeren 4 hectare grond. Daarmee verdienen ze 200 dollar per jaar als ze geen andere inkomstenbronnen hebben.

Eerlijk voedsel voor iedereen

Plukken voor een hongerloon

De Marokkaanse tomatensector betaalt hongerlonen – werknemers in de sector verdienen rond de 5,60 euro per dag. Om van een leefbaar loon te kunnen spreken, moeten ze drie keer zoveel krijgen.

leefbaar loon en inkomen voor tomatenplukkers

Wie pelt onze garnalen?

Er gaat nog veel mis in de garnalenindustrie. Als er niets verandert, zullen arbeiders in de tropische garnalenindustrie een onleefbaar loon blijven verdienen. Dat betekent een leven in armoede zonder uitweg voor hen en hun gezinnen. We brengen de problemen in kaart, zodat we daar samen iets aan kunnen gaan doen.

Hongerlijden in een bloeiende industrie

Hoewel de ananas-industrie op de Filipijnen veel geld naar het land haalt, worden veel werknemers in de industrie uitgebuit. Ze hebben weinig tot geen werkzekerheid. Bovendien ontvangen ze een hongerloon.

Een leefbaar loon en inkomen voor ananasplukkers

Doodziek van suiker

Chronische nierziekte heeft het afgelopen decennium aan zo’n 20.000 rietsuikerwerkers het leven gekost. De agressieve ziekte wordt onder meer veroorzaakt door hittestress, uitdroging en blootstelling aan landbouwchemicaliën.

Extreem lage prijzen voor een duur product

Vanille is een van de duurste kruiden ter wereld. Toch lijden veel van de mensen die het verbouwen zelf honger. Eerlijk voedsel voor iedereen gaat hier niet op.

leefbaar loon en inkomen voor vanilleboeren

Weten hoe het staat met dat voedselsysteem?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wondere wereld van ons eten via onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!