Over ons
Fairfood werkt aan de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Dat doen we door innovatieve oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven hun handelspraktijken verbeteren – open en toegankelijke oplossingen die ons eten democratiseren. We willen dat iedereen de vruchten plukt van duurzame voedselproductie, ook de mensen aan het begin van de productieketens.
Onze oplossingen
Trace
Wie zijn de mensen achter jouw producten? Hoe gaat het met hen? Bedrijven beantwoorden die vragen met Trace, een platform waarmee ze hun producten tot aan de boer traceren. Dit helpt bij de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. De consument pluist het verhaal achter het product uit op een interactieve pagina.
Ontdek TraceALIGN
ALIGN helpt bedrijven op weg als zij zichzelf de ambitie hebben gesteld om werk te maken van leefbare lonen en inkomens. Het voornaamste doel van ALIGN: het complexe onderwerp begrijpelijk maken en handvatten bieden voor de verschillende stappen die gezet moeten worden. Denk aan beschikbare tools, onderzoek en potentiële partners.
Ontdek ALIGNLiving Wage Lab
Het Living Wage Lab helpt bedrijven werk te maken van een leefbaar loon. Het probleem rondom lage lonen kan vaak niet door de bedrijven alleen worden opgelost. Het Lab brengt daarom iedereen samen: de overheid, vakbonden, de productietak, retailers, NGO’s, certificeerders en onderzoekers. Samen werken we aan oplossingen.
Ontdek het LabHet team
John kent de ketens achter ons eten door en door, en zet innovatie in om verbindingen te bouwen waar die nodig zijn.
Ze noemen Channa ook wel het geweten van Fairfood. Vertelt in die hoedanigheid het eerlijke, transparante verhaal van Fairfood.
Raad van Toezicht en Advies
Fairfood is trots op de deskundigen die ons werk mogelijk maken. Onze Raad van Toezicht bestaat uit de volgende experts: Jolande Sap, Maxine Tillij, Hedwig Bruggeman, Pieter Goudswaard en Peter van der Linde. Onze Raad van Advies is uiteraard even belangrijk en bestaat uit de volgende professionals en experts: Guus Loomans, Pierre-Louis van Hedel, Gerrit Bruggeman, Niels Penninx en Martijn Smelt.
Zou het niet prachtig zijn, een toekomst waarin iedereen de vruchten plukt van duurzame voedselproductie?
We vertellen je graag wat we voor je kunnen doenMeewerken aan de revolutie?
Bekijk onze vacatures of stuur een
open sollicitatie naar info@fairfood.nl.
SDG’s
Na de millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn er nu de Sustainable Development Goals (SDG’s). In 2030 moet er een eind zijn gemaakt aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Fairfood werkt mee aan zes van de doelen: 1. Einde aan armoede, 2. Einde aan honger, 5. Vrouwen en mannen gelijk, 8. Fatsoenlijke banen en economische groei, 10. Minder ongelijkheid, 12. Duurzame consumptie en productie.
Jaarverslagen
Over onze interne zaken zijn we net zo transparant als we onze voedselketens graag zouden zien. In onze jaarverslagen doen we een boekje open.
Jaarverslag 2020 Jaarverslag 2019 Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2017